Your address will show here +12 34 56 78

CONCERTS

CONCERTEN
2018-2019
⋅⋅⋅
Beeldenstorm - Peter-Jan Wagemans
Zondag 2 december 2018 - Bergsingelkerk - Rotterdam - 20:30

Dinsdag 4 december 2018 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur 

DoelenEnsemble olv Maarten van Veen
Utrechtse Studenten Cantorij olv Fokko Oldenhuis
Lisette Bolle - sopraan
Joep Hendrikx - acteur
Myrthe Huber - actrice

De eigentijdse beeldenstorm woedt voort. Van vluchtelingenproblematiek tot geloofsstrijd. 
Peter-Jan Wagemans componeerde een actueel drama op teksten van Kees van der Zwaard, geïnspireerd door de beeldenstorm die 450 jaar geleden over Europa raasde. 
Het DoelenEnsemble, de Utrechtse Studenten Cantorij, sopraan Lisette Bollen, twee acteurs en dirigent Maarten van Veen bezorgen u met Beeldenstorm een boeiend avondje muziektheater!
In september 2016 brachten het DoelenEnsemble en Muziektheater Hollands Diep Wagemans’ Beeldenstorm in première, dat de componist zelf een ‘kerkopera’ noemt. 
‘Beeldenstorm handelt over twee mensen, broer en zus, die moeten vluchten voor een conflict dat zich boven hun hoofd afspeelt: een oorlog met als belangrijkste thema religie.’ De pers vond Beeldenstorm een bijzondere voorstelling: gewaagd, indringend en begoochelend.
Om 19.15 uur Neil Wallace in gesprek met Peter-Jan Wagemans en enkele musici.
⋅⋅⋅
Van Raat & Van Veen
Donderdag 10 januari 2019 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur
Ralph van Raat - piano
Maarten van Veen - piano

Programma
Bernd Alois Zimmermann Monologe
John Luther Adams Dark Waves (versie voor 2 piano’s)
Claude Debussy Jeux

In 2019 richten we de spotlights op de Amerikaanse componist John Luther Adams. Diens Dark Waves prijkt op het programma voor twee piano’s van Maarten van Veen en Ralph van Raat, naast Debussy’s ‘poème dansé’ Jeux en Zimmermanns associatieve Monologe.
John Luther Adams: ‘As I composed Dark Waves I pondered the ominous events of our times: terrorism and war, intensifying storms and wildfires, the melting of the polar ice and the rising of the seas. Yet even in the presence of our deepening fears, we find ourselves immersed in the mysterious beauty of this world. Amid the turbulent waves we may still find the light, the wisdom and the courage we need to pass through this darkness of our own making.’
⋅⋅⋅
Jukebox
Vrijdag 8 februari 2019 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur

Programma
Het DoelenEnsemble speelt de muziek die het publiek kiest. Keuze uit werken van onder anderen Per Nørgård, Tristan Murail en Jan Boerman. Kaartkopers worden geïnformeerd en kunnen hun stem uitbrengen via de app van het DoelenEnsemble. Sowieso op het programma: een wereldpremière van Peter-Jan Wagemans voor solist en live elektronica.
⋅⋅⋅
Mancha Mancha! - Patrick van Deurzen
Vrijdag 24 mei 2019 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur

DoelenEnsemble
Henk Neven - bariton
Mattijs van de Woerd - bariton
Hans Eijsackers - piano
Maarten van Veen - piano
Ernest van der Kwast - tekst en regie

Vandaag gaat Patrick van Deurzen's Mancha Mancha! in wereldpremière. De uitstekende Nederlandse baritons Henk Neven en Mattijs van de Woerd kruipen in de huid van Don Quichot en Sancho Panza, en worden daarbij begeleid door het DoelenEnsemble en de pianisten Maarten van Veen en Hans Eijsackers. Het kan niet anders dan een vermakelijke komische klucht vol gevechten en misverstanden worden!
‘Dol-dwaas-komisch-ontregelend-en-ook-nog-met-zang-en-ander-geluid!’ Zo kondigt Patrick van Deurzen met enige zelfspot Mancha Mancha! aan, zijn eerste muziektheaterwerk. Het libretto van de Nederlandse auteur Ernest van der Kwast is gebaseerd op Cervantes’ bekende boek over de vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha en zijn schildknaap Sancho Panza. De dolende ridder met een overdosis aan fantasie spreekt nog altijd tot de verbeelding.
Deze voorstelling maakt deel uit van operadagen Rotterdam.
Om 19:15 uur gaat Neil Wallace in gesprek met Patrick van Deurzen en enkele musici.
⋅⋅⋅
Afgelopen programma's
⋅⋅⋅
Death Speaks - HortusFestival
Woensdag 1 augustus ⋅ Hortus Botanicus - Amsterdam ⋅ 20:00 uur
Donderdag 2 augustus ⋅Hortus Botanicus - Leiden ⋅ 20:00 uur
Vrijdag 3 augustus ⋅ Zweedse Kerk - Rotterdam ⋅ 20:00 uur
Zaterdag 4 augustus ⋅ Belmonte Arboretum - Wageningen ⋅ 20:00 uur

Nicole Jordan - Sopraan
DoelenEnsemble
Yannick Hiwat - Viool
Wiek Hijmans - Gitaar
Maarten van Veen - Piano

Programma
David Lang - death speaks

In Schuberts lied Der Tod und das Mädchen krijgt de Dood een stem: de Dood spreekt om een bang meisje gerust te stellen. Dit gegeven inspireerde de Amerikaanse componist en Pulitzer-prijswinnaar David Lang. Hij ploos Schuberts imposante liedoeuvre na op andere plekken waar de Dood zich direct tot ons, de levenden, richt. Uit die citaten boetseerde David Lang vijf liedteksten, die de basis vormen voor zijn aangrijpende cyclus death speaks.
In death speaks worden de Schubertiaanse doodsboodschappen vertolkt door Nicole Jordan, begeleid door een klein ensemble, dat met ijle instrumentale partijen het mysterie van de dood op fascinerende wijze vergroot.
Meer info: www.hortusfestival.nl
⋅⋅⋅
Klas Torstensson
Woensdag 3 oktober 2018 ⋅ Grote Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur

DoelenEnsemble olv Arie van Beek
Charlotte Riedijk - sopraan
Jellantsje de Vries - viool

Programma
Klas Torstensson - Sieben mal NEO voor Septet (Nederlandse première)
Klas Torstensson - Pocket Size Violin Concerto
Klas Torstensson - Urban Songs

Dit concert van het DoelenEnsemble is geheel gewijd aan de Zweeds-Nederlandse componist Klas Torstensson. Sieben mal NEO, een bewerking van Sieben mal sieben voor het Zweedse ensemble Norrbotten NEO, beleeft vandaag zijn Nederlandse première. Verder voert het DoelenEnsemble onder meer Urban Songs uit, samen met sopraan Charlotte Riedijk.
‘Groots en meeslepend. (...) De via luidsprekers van alle kanten aanstuivende klanken overrompelden in hun eigentijdse directheid en stadse rauwheid. Klasse!’, schreef Trouw over Urban Songs, dat Klas Torstensson voor zijn muze Charlotte Riedijk componeerde. En zijn Violin Concerto, dat vandaag in de Pocket Size klinkt, typeerde de componist zelf als ‘lyrische passages tegenover ruige glissandi – als krassen op een gepolijste oppervlakte’ en ‘Monolitische blokken naast melodieën die in de verte doen denken aan Zweedse volksmuziek’.
Om 19.15 uur Neil Wallace in gesprek met Klas Torstensson en enkele musici
⋅⋅⋅
PianoSlam
Woensdag 16 november 2018 ⋅ Willem Burgerhal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur

DoelenEnsemble
Laurens de Boer - piano
Matthijs van Wijhe - piano
Enio Ramalho - DJ

Na de wereld stad Miami, komt PianoSlam nu ook naar Rotterdam! PianoSlam is een event wat al een decennium een groot succes is in Miami (VS).
PianoSlam is een leertraject voor het middelbaar beroepsonderwijs. In de notendop is het een gedichtenwedstrijd met een theatraal concert op de planken in de Doelen, samen met een DJ, dansers en klassiek geschoolde pianisten. Het is een event dat op veel lagen werkt en dat op alle sociale lagen mensen verbindt!
In een speciaal lesprogramma leren studenten om hun gevoelens een stem te geven en zo een persoonlijk gedicht te schrijven. Taal is immers het belangrijkste middel om te communiceren, te vertellen wie jij bent. Zonder dié taal is je leven niet compleet!
Uit alle gedichten worden de beste genomineerd door een professionele jury. Deze genomineerden worden onder professionele begeleiding getraind voor PianoSlam #1 op 16 november in de Doelen 2018.
Voor meer info: www.pianoslam.nl