Your address will show here +12 34 56 78

CONCERTS

CONCERTEN
2018-2019
⋅⋅⋅
Constellations
Emma O'Halloran
Woensdag 15 may 2019 ⋅ Classical Next opening ⋅ Jurriaanse Zaal & Foyer ⋅ 20:00
The Opening Ceremony of Classical:NEXT does not simply signal the beginning of the global music meeting, but sets the tone for all it has to offer, bringing to the stage the spirit of the event, underlining its intercontinental and innovative perspective.
Meer info: www.classicalnext.com
⋅⋅⋅
Mancha Mancha! - Patrick van Deurzen
Vrijdag 24 mei 2019 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur
DoelenEnsemble
Henk Neven - bariton
Mattijs van de Woerd - bariton
Hans Eijsackers - piano
Maarten van Veen - piano
Ernest van der Kwast - tekst en regie
We zijn genoodzaakt de voorstelling te annuleren wegens omstandigheden. We houden u op de hoogte via de website van De Doelen, wanneer deze voorstelling zal worden uitgevoerd. Onze excuses voor het ongemak.
⋅⋅⋅
Afgelopen programma's
⋅⋅⋅
Death Speaks - HortusFestival
Woensdag 1 augustus ⋅ Hortus Botanicus - Amsterdam ⋅ 20:00 uur
Donderdag 2 augustus ⋅Hortus Botanicus - Leiden ⋅ 20:00 uur
Vrijdag 3 augustus ⋅ Zweedse Kerk - Rotterdam ⋅ 20:00 uur
Zaterdag 4 augustus ⋅ Belmonte Arboretum - Wageningen ⋅ 20:00 uur
Nicole Jordan - Sopraan
DoelenEnsemble
Yannick Hiwat - Viool
Wiek Hijmans - Gitaar
Maarten van Veen - Piano
Programma
David Lang - death speaks
In Schuberts lied Der Tod und das Mädchen krijgt de Dood een stem: de Dood spreekt om een bang meisje gerust te stellen. Dit gegeven inspireerde de Amerikaanse componist en Pulitzer-prijswinnaar David Lang. Hij ploos Schuberts imposante liedoeuvre na op andere plekken waar de Dood zich direct tot ons, de levenden, richt. Uit die citaten boetseerde David Lang vijf liedteksten, die de basis vormen voor zijn aangrijpende cyclus death speaks.
In death speaks worden de Schubertiaanse doodsboodschappen vertolkt door Nicole Jordan, begeleid door een klein ensemble, dat met ijle instrumentale partijen het mysterie van de dood op fascinerende wijze vergroot.
Meer info: www.hortusfestival.nl
⋅⋅⋅
Klas Torstensson
Woensdag 3 oktober 2018 ⋅ Grote Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur
DoelenEnsemble olv Arie van Beek
Charlotte Riedijk - sopraan
Jellantsje de Vries - viool
Programma
Klas Torstensson - Sieben mal NEO voor Septet (Nederlandse première)
Klas Torstensson - Pocket Size Violin Concerto
Klas Torstensson - Urban Songs
Dit concert van het DoelenEnsemble is geheel gewijd aan de Zweeds-Nederlandse componist Klas Torstensson. Sieben mal NEO, een bewerking van Sieben mal sieben voor het Zweedse ensemble Norrbotten NEO, beleeft vandaag zijn Nederlandse première. Verder voert het DoelenEnsemble onder meer Urban Songs uit, samen met sopraan Charlotte Riedijk.
‘Groots en meeslepend. (...) De via luidsprekers van alle kanten aanstuivende klanken overrompelden in hun eigentijdse directheid en stadse rauwheid. Klasse!’, schreef Trouw over Urban Songs, dat Klas Torstensson voor zijn muze Charlotte Riedijk componeerde. En zijn Violin Concerto, dat vandaag in de Pocket Size klinkt, typeerde de componist zelf als ‘lyrische passages tegenover ruige glissandi – als krassen op een gepolijste oppervlakte’ en ‘Monolitische blokken naast melodieën die in de verte doen denken aan Zweedse volksmuziek’.
⋅⋅⋅
PianoSlam
Woensdag 16 november 2018 ⋅ Willem Burgerhal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur
DoelenEnsemble
Laurens de Boer - piano
Matthijs van Wijhe - piano
Enio Ramalho - DJ
Na de wereld stad Miami, komt PianoSlam nu ook naar Rotterdam! PianoSlam is een event wat al een decennium een groot succes is in Miami (VS).
PianoSlam is een leertraject voor het middelbaar beroepsonderwijs. In de notendop is het een gedichtenwedstrijd met een theatraal concert op de planken in de Doelen, samen met een DJ, dansers en klassiek geschoolde pianisten. Het is een event dat op veel lagen werkt en dat op alle sociale lagen mensen verbindt!
In een speciaal lesprogramma leren studenten om hun gevoelens een stem te geven en zo een persoonlijk gedicht te schrijven. Taal is immers het belangrijkste middel om te communiceren, te vertellen wie jij bent. Zonder dié taal is je leven niet compleet!
Uit alle gedichten worden de beste genomineerd door een professionele jury. Deze genomineerden worden onder professionele begeleiding getraind voor PianoSlam #1 op 16 november in de Doelen 2018.
Voor meer info: www.pianoslam.nl 
⋅⋅⋅
Beeldenstorm - Peter-Jan Wagemans
Zondag 2 december 2018 - Bergsingelkerk - Rotterdam - 20:30
Dinsdag 4 december 2018 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur 
DoelenEnsemble olv Maarten van Veen
Utrechtse Studenten Cantorij olv Fokko Oldenhuis
Lisette Bolle - sopraan
Joep Hendrikx - acteur
Myrthe Huber - actrice
De eigentijdse beeldenstorm woedt voort. Van vluchtelingenproblematiek tot geloofsstrijd. 
Peter-Jan Wagemans componeerde een actueel drama op teksten van Kees van der Zwaard, geïnspireerd door de beeldenstorm die 450 jaar geleden over Europa raasde. 
Het DoelenEnsemble, de Utrechtse Studenten Cantorij, sopraan Lisette Bollen, twee acteurs en dirigent Maarten van Veen bezorgen u met Beeldenstorm een boeiend avondje muziektheater!
In september 2016 brachten het DoelenEnsemble en Muziektheater Hollands Diep Wagemans’ Beeldenstorm in première, dat de componist zelf een ‘kerkopera’ noemt. 
‘Beeldenstorm handelt over twee mensen, broer en zus, die moeten vluchten voor een conflict dat zich boven hun hoofd afspeelt: een oorlog met als belangrijkste thema religie.’ De pers vond Beeldenstorm een bijzondere voorstelling: gewaagd, indringend en begoochelend.
⋅⋅⋅
Van Raat & Van Veen
Donderdag 10 januari 2019 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur
Ralph van Raat - piano
Maarten van Veen - piano
Programma
Bernd Alois Zimmermann - Monologe
John Luther Adams - Dark Waves (versie voor 2 piano’s)
Claude Debussy - Jeux
Joep Franssens - Old Songs New Songs
In 2019 richten we de spotlights op de Amerikaanse componist John Luther Adams. Diens Dark Waves prijkt op het programma voor twee piano’s van Maarten van Veen en Ralph van Raat, naast Debussy’s ‘poème dansé’ Jeux en Zimmermanns associatieve Monologe.
John Luther Adams: ‘As I composed Dark Waves I pondered the ominous events of our times: terrorism and war, intensifying storms and wildfires, the melting of the polar ice and the rising of the seas. Yet even in the presence of our deepening fears, we find ourselves immersed in the mysterious beauty of this world. Amid the turbulent waves we may still find the light, the wisdom and the courage we need to pass through this darkness of our own making.’
⋅⋅⋅
Jukebox
Vrijdag 8 februari 2019 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur
Programma
Het DoelenEnsemble speelt de muziek die het u kiest. De keuze is uit werken van onder anderen Per Nørgård, Tristan Murail en Tan Dun. Download de app in de Appstore en u kunt meestemmen! Kijk op deze site naar de Jukebox pagina!De uitslag maken we bekend op de dag van het concert!
Wereldpremière van Peter-Jan Wagemans is verplaatst naar andere datum
⋅⋅⋅
The Immeasurable Space of Tones
John Luther Adams
Vrijdag 1 maart 2019 ⋅ Jurriaanse Zaal - De Doelen - Rotterdam ⋅ 20:15 uur
Programma
Tukiilit (piano solo)
Four Thousand Holes 
 The Farthest Place
The Immeasurable Space of Tones
Het DoelenEnsemble speelt de muziek van John Luther Adams. 
“It is impressive to imagine anyone actually following such conceptual virtuosity, much less creating the seamless, seemingly organic layers of sound Adams lays out over his structurally precise and infinitely flexible power grids.” - Laurence Vittes, Gramophone
⋅⋅⋅
Jesus' Blood Never Failed Me Yet
Gavin Bryars
Donderdag 4 april 2019 ⋅ Bergsingelkerk ⋅ 20:15 uur
"In 1971, toen ik in Londen woonde, werkte ik met een vriend, Alan Power, aan een film over het ruige leven in het gebied tussen Elephant and Castle en Waterloo Station. Tijdens het filmen begonnen sommige mensen dronken te zingen – soms stukken opera, soms sentimentele ballads – en eentje, die overigens helemaal niet dronk, zong een religieus lied "Jesus' Blood Never Failed Me Yet". Dit lied werd later niet in de film gebruikt en ik mocht alle ongebruikte delen meenemen, waaronder dit stuk.
Toen ik dit thuis speelde, merkte ik dat zijn gezang mooi gelijk liep met mijn pianospel, en ik maakte er een simpele begeleiding voor. Ik merkte ook dat het eerste deel van het lied – 13 maten lang – een mooie "loop" vormde die zich op een enigszins onvoorspelbare manier herhaalde. Ik nam de band mee naar Leicester, waar ik werkte op de afdeling Fine Art, en kopieerde deze op een continue geluidsband, erover nadenkend of ik er misschien een orkestrale begeleiding aan toe zou voegen. De deur van de opnamestudio opende naar een van de grote ontwerpstudio's en ik liet de band doorkopiëren, met de deur open, toen ik een kop koffie ging halen. Toen ik terugkwam, was de normaal erg rumoerige studio opeens onnatuurlijk ingetogen. Mensen bewogen zich veel rustiger door de studio dan normaal en sommige zaten op een stoel zachtjes te huilen." - Gavin Bryars
⋅⋅⋅
Kunsthal
Zaterdag 13 april 2019- DoelenEnsemble tijdens Sci-Fi weekend
11:00 en 15:00 uur in het auditorium van de Kunsthal
https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/activiteiten/scifiweekend/
⋅⋅⋅